Agraïm a en Brais Padin, enginyer industrial, consultor en EBC i facilitador expert d’organitzacions a Vector5, la seva presentació a la darrera trobada virtual d’autoformació d’EBC Girona del curs, celebrada el passat dijous 16 de juny. Ens hi ha explicat l’evolució de les organitzacions humanes, en colors, segons Frederic Laloux. Una interessant sessió interactiva en què hem sabut que “teal” (turquesa en anglès) són aquelles empreses que, com els pops, tenen diversos cervells que es coordinen per funcionar de manera òptima. Des de la forma piramidal i jeràrquica i basada en la llei del més fort de les més primitives, al taronja de les organitzacions, majoria avui en dia, que volen créixer sempre més, busquen els mínims costos i productivitat i eficiència màxima de l’aparell-empresa i les persones que, com engranatges, en formen part.

Ha estat una sessió color verd-blau, com l’esperança de saber d’organitzacions i empreses vives i exitoses amb valors, on les persones són protagonistes i humanes alhora, en lloc de feres competint a mort mentre vigilen de no despentinar-se ni tacar-se el vestit tan car, pel que tant han hagut de sacrificar. Són aquelles empreses que generen Bé Comú, en les que les persones se senten part d’alguna cosa més gran, que té sentit i val la pena. Les que obtindrien una bona puntuació en el Balanç del Bé Comú, si el fessin.

Després d’un parèntesi estiuenc per cuidar-nos i regenerar forces, encetarem un nou curs amb més formacions i temes d’interès.
Fins a la tardor, escola EBC!