El passat dia 9 de desembre vam tenir l’oportunitat de presentar l’EBC a Arbúcies.

Convidats per la comissió de l’Agenda Llatinoamericana, que en feien la presentació aquell mateix dia, vam poder exposar els principis, les crítiques i les propostes d’aquest model d’economia alternativa.

L’acta va començar amb la presentació de l’Agenda per part d’en Jordi Pujadas que va fer un breu recorregut per la història d’aquesta iniciativa. Va presentar també els principals continguts de l’agenda d’aquest any. Precisament el lema d’enguany per a l’Agenda és Organització popular: esperança i acció transformadora. En el context de l’organització popular per a transformar el món existeix l’Economia del Bé Comú.

Vam poder explicar els valors fonamentals que defensem i que s’oposen frontalment als que defensa el nostre capitalisme. També vam fer un breu recorregut per la curta història de l’EBC i vam veure i aprofundir en les eines que proposem: el balanç del bé comú per a empreses, institucions, organitzacions, països…

En acabar es va generar un debat llarg i intens sobre metodologia, aclariments i concrecions de coses que s’havien presentat. La vintena d’assistents, molt implicats i participatius van mostrar una actitud molt en sintonia amb les nostres propostes.

També vam poder parlar amb el regidor de “Solidaritat i Cooperació” a qui vam oferir la possibilitat de fer una trobada específica amb el consistori per a valorar la possibilitat d’aplicar alguna mesura o iniciar un apropament a la figura del Municipi de Bé Comú.