Dijous 11 de novembre vam celebrar la sessió d’autoformació de l’EBC-Girona l voltant del model d’economia no monetarista basat en una experiència del Banc del Temps de Vic.
L’Agnès Bustart, en nom d’aquesta associació ens va presentar els principis ideològics i organitzatius així com aquells aspectes que la fan innovadora.
El banc del temps tal com el conceben, cobreix tres aspectes: el social (veïnatge i compartir necessitats), el cultural (partim dels sabers de cada persona) i l’econòmic (economia col·laborativa amb l’”hora” com a moneda.
L’intercanvi de béns i serveis es dona a través de la negociació dels socis (uns 200) i allò ideal és que el balanç d’hores donades i rebudes s’iguali. Tot això es gestiona amb un programa informàtic fet exprés.
El Banc del Temps i l’EBC comparteixen molts dels principis i valors. L’Agnès ens va especificar la dignitat humana, la solidaritat, la sostenibilitat ecològica, la democràcia i la justícia social com a valors i també la responsabilitat, la generositat, la cooperació, la comprensió com a virtuts més personals que fomenten aquestes associacions.
La sessió va durar una hora i va comptar amb 6 participants que van participar activament formulant les seves preguntes.
Un agraïment especial a l’Agnès i molta sort desitgem al Banc del Temps de Vic.