Amb el títol “L’economia no són només diners”, la Comunitat del Güell, el Banc del Temps del Pont del Dimoni i EBC Girona vam organitzar i participar en un acte per parlar de propostes econòmiques transformadores al territori. El 29 de novembre a les 19h. al Centre cívic Can Ninetes. Es van presentar tres iniciatives actives i nascudes de la gent:

  • El Banc del temps del Pont del Dimoni, pioner i referent internacional, que aplega més de 800 “inversors de temps” que obtenen “hores” a canvi de les tasques més diverses: no és caritat, sinó reciprocitat, que fa 12 anys que funciona i segueix estenent-se i generant bé comú.
  • L’Economia del Bé comú, model econòmic alternatiu possible, per les persones, en què els diners són mitjà i l’objectiu de l’activitat econòmica és generar bé comú, que es monitoritzarà mitjançant el Balanç del Bé Comú.
  • La Cooperativa Som Hàbitat que des de la multidisciplinarietat cocreen noves estratègies d’habitatge i acompanyen comunitats, propietaris o administracions en relació a nous models sostenibles i que enriqueixin el territori.

Amb les preguntes i diàleg final amb els assistents van sorgir qüestions interessants, com la dificultat de prendre decisions en grup de forma democràtica i de la governança en horitzontal, que possiblement donaran pas a futures accions i trobades per seguir compartint, reflexionant, aprenent i generant bé comú.