Al Museu Darder de Banyoles, divendres 26/11/2021 al vespre, l’Albert Hereu, d’EBC Girona, va presentar de forma amena i entenedora el model de l’Economia del Bé Comú davant un públic atent de més de 25 persones, que va plantejar qüestions interessants en el torn de preguntes.
La necessitat de canvi de l’economia com la coneixem per assemblar-se a la bona gestió dels recursos de la casa per al Bé Comú que definia Aristòtil fa segles – diferent de la crematística que se centra en el guany particular i l’acumulació – es fa cada cop més evident i urgent. Els valors EBC – dignitat humana, solidaritat i justícia social, sostenibilitat mediambiental i transparència i democràcia- han de guiar l’activitat econòmica, i així substituir un capitalisme caduc i esgotat, que ens ha dut més enllà dels límits de la sostenibilitat i alhora a una desigualtat socioeconòmica creixent.
La presa de consciència individual i col·lectiva d’aquesta realitat i de l’existència d’una alternativa transformadora viable, com és l’EBC, que ja ha començat a funcionar, ens fa mantenir l’esperança que podem fer les coses d’una manera millor per a les persones i el planeta. Tot i les dificultats.
El nostre agraïment a la Lola Torrent i a l’associació Banyoles Solidària per oferir-nos el lloc, el moment, i el públic per una sessió tan agradable i profitosa.