Enviades especials: Maria Crehuet, Carme Mañas i Susana Mota

JORNADAS 10º ANIVERSARIO, Miranda de Azán, municipio del Bien Común

El 22, 23 i 24 de setembre es van celebrat a Miranda de Azán unes jornades de la Federació espanyola de l’EBC, coincidint amb el 10é aniversari de la localitat com a municipi del bé comú. Hi vem assistir la Maria Crehuet, la Susana Mota i la Carmen Mañas.

S’hi va plantejar, qüestionar i reflexionar sobre diferents temes.

Divendres tarda, presentació

Col·loqui sobre “La responsabilidad de los medios de comunicación en la imagen colectiva del mundo rural” Destacaria la creació per part d’un grup periodistes dones, d’un diari digital, Pueblos que cobreix la informació de bona part de l’espai rural del territori espanyol.

Seguidament van presentar i projectar un vídeo que recull el que es va oferir al III Congrés del Minifundi al febrer de 2023 a Ontinyent, “Del miedo a la esperanza” (L’hauria de tornar a mirar, encara no s’ha presentar oficialment)

Dissabte al matí va ser molt intens i interessant. Tres taules rodones.

La primera: “El espacio físico como determinante social “
Es van fer dues presentacions d’experiències urbanes de com realitzant petites modificacions a les infraestructures de barris, patis d’escola… canviava l’ús i es surgia una nova forma de vida social. La Maria Crehuet va fer una exposició, molt visual, de conceptes clars i precisos que va agradar molt i que convindria
veure amb calma.
La segona: “Qué respuestas no da el capitalismo para el bien común de la Sociedad y que alternativas hay?”

Es buscava prioritzar quins eren els problemes econòmics i socials més determinants i les vies alternatives. Però el temps no va permetre passar de plantejar les dificultats actuals per superar els reptes que ens preocupen. Va
ser molt clara l’exposició de quins poden ser els problemes més urgents a entomar.

La tercera: “Experiencias EBC en Municipios y Regiones”
Els 3 alcaldes de poblacions que tenen uns cinc-cents (Miranda de Azan – Salamanca), tres mil (Muro d’Alcoi – Alacant) i deu mil habitants (Guarroman-Jaen), van exposar les seves experiències, pràctiques i decisions, que havien funcionat, i les dificultats que havien trobat i trobaven en el camí.

A la tarda vam fer reunió de Nodos, i nosaltres vam assistir al de Municipis i al d’Educació.
Diumenge vam haver de marxar a primera hora, sense poder assistir a les sessions, a causa de la mala combinació en l’oferta dels mitjans de transport no privats Miranda de Azán – Girona.

Veure reportatge complert (pdf)

(Amb fotos, reflexions i notícies relacionades)