La nova Junta Directiva de l’Associació gironina Economia del Bé Comú inaugura una nova tapa alhora que s’inicia una nova Formació sobre aquest tipus d’economia.

L’Associació d’Economia del Bé Comú de Girona (EBC Girona) ha anunciat una renovació de la seva junta directiva, marcant així el començament d’una nova època en el seu compromís per promoure una economia més justa i sostenible. Aquesta associació, en línia amb la Federació Internacional de l’Economia del Bé Comú, es prepara per abordar els reptes econòmics i socials del segle XXI.

Lola Torrent, Carles Martí i Albert Hereu assumeixen la secretaria, tresoreria i presidència, respectivament, amb un sòlid compromís per portar endavant els principis de l’Economia del Bé Comú. L’Associació EBC Girona té, entre les seves fites, la promoció d’empreses i organitzacions que prioritzen valors ètics, socials i mediambientals, així com la sensibilització de la societat sobre la importància de l’economia del bé comú com a motor de desenvolupament sostenible. A més, l’associació busca col·laboracions amb altres entitats locals i nacionals per fomentar la implementació de polítiques econòmiques basades en la justícia social i la sostenibilitat ambiental.

Aquesta nova etapa s’inicia en el mateix moment que el  Curs “Economia del Bé Comú: Respostes a les Crisis del Capitalisme” al Centre Cívic Pla de Palau. El proper 7 d’octubre,  de 10’30 a 11’30 del matí el Centre Cívic Pla de Palau acollirà  la primera sessió del curs. Aquesta iniciativa, organitzada pel Grup de Reflexió entorn a la proposta de l’Economia del Bé Comú, ofereix una alternativa realista al model econòmic actual.

El curs, estructurat en diversos blocs temàtics, abordarà el nou paradigma econòmic que la nostra societat necessita i ens proporcionarà les eines per construir un món més just i sostenible. A més, es constituirà com un grup de treball i reflexió sobre la proposta de Christian Felber, explorant com es pot aplicar de manera immediata al nostre entorn més proper.

L’enfocament del curs serà divulgatiu i rigorós, amb l’objectiu de fomentar la participació activa en el debat sobre l’economia com a gestió dels recursos al servei de les persones. Es convida a tothom a sumar-se a aquesta oportunitat d’explorar alternatives econòmiques que prioritzen valors ètics, socials i ambientals.

Algunes de les temàtiques que es tractaran inclouran les idees fonamentals de l’economia, el paper de la banca, la qüestió de la propietat, el sentit de l’economia, la relació amb la democràcia, els valors en l’àmbit econòmic i com aquesta perspectiva s’alinea amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (OMS) de les Nacions Unides i altres iniciatives d’economia transformadora.

No us perdeu aquesta oportunitat de participar en unes jornades de reflexió i aprenentatge sobre l’Economia del Bé Comú, un camí cap a un futur més equitatiu i sostenible. El curs és obert a tothom interessat a explorar noves vies per millorar la nostra societat des d’un enfocament econòmic diferent.

Contacta amb nosaltres! És un curs obert a tothom, per a totes o per alguna sessió en particular encara que no estiguis inscrit.

 


Tot seguit, en acabat el curs a les 11.30 h, farem Reunió de Coordinació del grup local EBC GIrona. Veure ordre del dia