L’EBC a l’Ateneu Eugenienc
Diumenge 28/11/2021.

A les 12 h en Carles Clemente, en nom d’EBC Girona, ha parlat d’Economia i explicat les bases del model Economia del Bé Comú davant un col·lectiu de treballadors africans i algunes veïnes, en el marc d’un cicle de xerrades sobre drets laborals que s’ha dut a terme des del juny d’enguany.

Ha estat una sessió interessant i participada. Altre vegada constatem que som més les persones que estem d’acord amb els valors EBC i disposades a avançar cap a un model econòmic basat en aquests, centrat en les persones i respectuós amb el medi ambient.

En el debat s’ha destacat que tots 4 pilars de la filosofia EBC – la dignitat humana, la solidaritat i justícia social, la sostenibilitat mediambiental i la transparència i democràcia- són necessaris i estan presents als textos Constitucionals de gairebé tots els Estats. I que el fet que estiguin escrits i reconeguts és una passa en la bona direcció.

Traslladar-ho a la pràctica requerirà temps. Cal transformar de la manera de pensar imperant al món “occidental”: des de fa dècades l’individualisme, el lucre particular i l’acumulació de diners, són els eixos de l’activitat econòmica, per la qual cosa és necessari transformar la visió del món col·lectiva des de cada individu, i estendre pertot aquestes idees tan “revolucionàries”.

Ha estat un plaer. Seguim!