El dissabte 21 de maig l’espai Núria Social d’Olot va acollir la Jornada Anual de la Coordinadora d’ONG Solidàries, (a la que formem part), en la què la sobirania alimentària i energètica i el teixit associatiu garrotxí hi van tenir un paper protagonista.

Varem participar 18 persones de 14 entitats. Es va iniciar la jornada amb una breu explicació sobre l’associació Núria Social. Entitat complexa amb moltes connexions, confluències i col·laboracions en el marc de l’associacionisme i cooperativisme , sobre tot sobre economies alternatives i aspectes agroecològics. En segon lloc es va fer un resum de l’associacionisme a la Garrotxa, amb dades històriques i que representa la comarca catalana mes participativa. Tot seguit varem visitar, donada la seva proximitat, la cooperativa de consum de productes agroecològics L’Espiga.

Finalment varen explicar la seva experiència, dos membres, l’associació creada en el barri de Montolivet d’Olot, on 27 habitatges s’han constituït com a Comunitat de consumidors energètiques fotovoltaics, amb la participació de l’Ajuntament i ajuda del Consell Comarcal i la comercialitzadora elèctrica d’Olot Bassols. Van concloure la Jornada amb un dinar de tots els participants en el local de Núria Social.

Foto: Coordinadora ONG Solidàries

Més informació:
https://www.solidaries.org/actualitat/noticies/jornada-anual-2022-a-olot-3455/