El dissabte, 7 d’octubre, a la seu de l’EBC-Girona, al Centre Cívic Pla de Palau, vam realitzar la primera sessió del curs d’Iniciació a l’Economia del Bé Comú. La nostra associació porta ja 5 edicions d’aquest curs que consisteix a comentar cada mes un capítol del llibre «L’Economia del Bé Comú» de Christian Felber.

En aquesta ocasió ens vam reunir 16 persones que vam comentar el «breu anàlisi» amb què comença. Les principals idees que es van compartir van ser:
1. la constatació que els valors de la nostra economia no són els valors humans que tots busquem en les nostres relacions de confiança;
2. el reconeixement que la dignitat és el valor més alt;
3. admetre que la confiança és més important que l’eficàcia i la cooperació més que la competència i per últim
4. que el nostre sistema econòmic (liberalisme capitalista) no serveix al bé comú que és l’objectiu de l’economia.

Aquestes idees foren comentades i contrastades amb coneixements i experiències dels presents. La participació va ser elevada i el debat viu i profund.
Entre els assistents hi havia persones que coneixien el model econòmic de l’EBC i altres que s’hi acostaven per primer cop. Aquesta barreja d’experiència i novetat va donar lloc a clarificacions que van ajudar el grup. També va ser animador observar la diversitat dels participants: joves i adults, idealistes i possibilistes, opinadors des de la vida diària i d’altres des de l’especulació… Un debat profitós i estimulant que esperem poder continuar.

La propera sessió serà el dissabte 4 de novembre de 10:30 a 11:30 al Centre Cívic Pla de Palau i hi esteu tots convidats.
El tema que tractarem serà el capítol 2 del llibre titulat «L’economia del bé comú – Idea principal». Aquí ja començarem a perfilar l’esquema de valors i estratègies del model que defensem.