L’Economia del Bé Comú, representada per la Susana Mota, va formar part de la Taula Rodona El poder dels negocis amb propòsit que organitzava la UOC a la seva seu de Salt, dins el cicle Reptes-Retos. La sessió fou seguida per streaming per 130 persones. Després d’unes pinzellades sobre els 4 models d’empresa presentats, els participants van respondre preguntes del moderador i l’audiència.

L’amplitud i l’interès del tema va deixar aspectes concrets i interrogants per abordar en endavant. Però va ressonar alt i clar el missatge que els reptes actuals del món demanen un canvi cultural i de paradigma en el que l’economia i les empreses representen. Sobre la base que fer diners no és l’únic objectiu de les organitzacions, formades finalment per persones, i que la defensa dels valors i l’aportació al bé comú – el propòsit – són part principal de la seva contribució i objectius, existeix un espectre d’opcions, de models possibles, en la direcció de la sostenibilitat ben entesa.

Està obert un camí per recórrer cap al futur, cadascú al seu pas, però amb certa urgència. L’existència d’empreses socials, del Bé Comú, amb segell Bcorp i que es reconeixen com part activa i amb impacte de la humanitat, és una bona notícia. Prova que l’evolució social cap a la cerca de la felicitat, el benestar i la salut planetària, per damunt del benefici monetari dels accionistes, és un fet i no pot tenir aturador. I el moviment Economia del Bé Comú – i EBC Girona – hi estem 100% implicats.