Davant del canvi climàtic i la creixent desigualtat, la nostra forma actual de mesurar l’èxit econòmic és inadequada. El producte interior brut (PIB) no està dissenyat per donar suport a la prosperitat humana i planetària. No informa els responsables de la presa de decisions sobre la sostenibilitat de les nostres economies. El Producte Bé Comú (CGP) és una nova mesura innovadora que poden ser utilitzats pels responsables polítics i les societats per superar aquestes limitacions. En lloc d’un creixement sense fi en un planeta limitat, pretén augmentar el benestar de les persones i la natura. Canvia el focus de la mesura de l’èxit dels mitjans als objectius.

 

Us convidem a formar part d’una campanya global per crear una economia més sostenible.

Davant el canvi climàtic i la creixent desigualtat, la nostra manera actual de mesurar l’èxit econòmic no és apta. El Producte Interior Brut (PIB) no està dissenyat per donar suport a la prosperitat humana i planetària. No informa els responsables de la presa de decisions de com són de sostenibles realment les nostres economies. El Producte del Bé Comú (PBC, o CGP de l’anglès) és una nova mesura innovadora que pot ser utilitzada pels responsables polítics i les societats per superar aquestes limitacions. En lloc d’un creixement sense fi en un planeta limitat, té com a objectiu augmentar el benestar de les persones i la natura. Canvia el focus de la mesura de l’èxit dels mitjans als objectius. En lloc de tractar els símptomes, hem d’abordar la causa fonamental de la nostra crisi global: la nostra manera actual de mesurar l’èxit econòmic.

Per tant, el nostre moviment llança una campanya global al voltant de la cimera del G-20 a Roma que té lloc del 30 al 31 d’octubre, demanant als líders mundials que assumeixin el lideratge per a una transició cap a un sistema econòmic veritablement sostenible. Un que es mesura a través del Producte del Bé Comú en lloc del Producte Interior Brut.

La campanya G20 Common Good Product sota els hashtags #CommonGoodProduct i #RebalanceOurEconomyiniciada,  el 25 d’octubre i tu en pots formar part. Ajuda’ns a promoure una nova manera de pensar en l’economia. Ajuda’ns a deixar que la gent descobreixi una manera alternativa de mesurar l’èxit econòmic. Ajuda’ns a difondre la idea del Producte del Bé Comú, una nova eina per fer que societats senceres siguin molt més sostenibles.

Serà una campanya veritablement global, impulsada per tots els partidaris de l’economia del bé comú i els ciutadans del món que busquen maneres de reequilibrar la nostra economia i crear societats sostenibles pròsperes. Per a tot això, hem preparat un flyer PDF i una pàgina web: www.commongoodproduct.org

Si vols formar-ne part,

  1. Signa la carta oberta,Demanar als líders del G-20 que permetin el desenvolupament i el desplegament d’un Producte del Bé Comú com a alternativa al Producte Interior Brut (PIB).
  2. Descarrega’t el contingut de les xarxes socials i difon-lo en els teus comptes personals com Twitter, Facebook, Insta, LinkedIn a partir del 25 d’octubre.
  3. Activa la teva xarxa.

 

1. Signa la carta oberta als líders del G-20

Per impulsar la campanya enviarem una carta oberta al G-20 demanant-los que canviïn la nostra manera actual de mesurar l’èxit econòmic. Per guanyar rellevància, ha de ser signat per persones com VOSTÈ, que defensen un moviment global per canviar l’economia per a millor.

El nostre lloc web comptarà aviat amb una llista de figures públiques que donen suport a la campanya amb la seva imatge i cita. Podeu signar la Carta oberta aquíi reenviar-lo a amics, familiars i companys.

2. Compartir fotos a les xarxes socials

Hem creat una sèrie d’imatges a les xarxes socials perquè puguis compartir-les a les teves xarxes. Les plantilles existeixen en anglès, espanyol i alemany.

Quan publiqueu les imatges, etiqueteu amics i companys i publiqueu el contingut en grups o en pàgines de marca! Començarem a compartir-les a partir del 25 d’octubre.

Enllaç a totes les descàrregues: Anglès | | alemany Aviat vindran més llengües!

3. Activa la teva xarxa

Difondre la informació de la campanya a través de WhatsApp, Telegram o correu electrònic perquè altres en sentin a parlar i amplifiquin la visibilitat i l’abast.

Benvolguts partidaris de l’ECG, ara és el moment de canviar el nostre sistema econòmic.

Estem desitjant fer una allau amb vosaltres!

 

Sobre l’economia del bé comú

L’Economia del Bé Comú (ECG) és un moviment social que advoca per un model econòmic en forma de futur que sigui beneficiós per a tots els grups d’interès d’una organització: empleats, proveïdors, clients, socis comercials, la comunitat local i la societat en general, així com el planeta i les generacions futures. És un model que posa el bé comú, és a dir, el benestar de les persones i el respecte a tota la vida, com a objectiu i propòsit principal. Actualment, el moviment està format per més d’11.000 simpatitzants, més de 4.800 activistes en més de 180 capítols locals, 35 associacions. Més de 600 empreses i organitzacions han completat el balanç del Bé Comú. A tot el món, prop de 60 municipis i 200 universitats participen activament en la difusió de la idea de l’Economia del Bé Comú. El 2018 es va fundar la Federació Internacional i està formada per 10 associacions nacionals. Més informació: www.ecogood.org

 

Implicar-se

El moviment Economia del Bé Comú només és possible gràcies a l’assistència a través de quotes d’afiliació, donacions i l’increïble equip de voluntaris repartits per tot el món.

Tu també pots col·laborar i ajudar:

  • Donem la benvinguda i animem a tothom a unir-se a nosaltres i participar-hi. Converteix-te en col·laborador actiu avuidia.
  • En fer-te soci ens ajudes econòmicament i la teva veu s’escoltarà millor dins del moviment. Fes-te soci aquí.
  • Com a entitat sense ànim de lucre les donacions són essencials per al nostre treball i projectes. Fes una donació aquí.

Coneix més sobre les nostres associacions ECG: Àustria | | Bèlgica   | de Xile Alemanya| d’Itàlia | Holanda   Espanya | | de Suècia   | suïssa | del Regne Unit   ESTATS Units d’

Avís legal

Federació Internacional per a l’Economia del Bé Comú e.V.

Stresemannstr. 23

22769 Hamburg – Alemanya