Som a final d’any, temps de balanços de tota mena, cadascú se sap els seus!

Si enlairem, però, la mirada i ens fixem en l’entorn comunitari, en els nostres llocs de treball, les nostres empreses, les nostres administracions, les nostres associacions, en quina mena de balanços estem pensant? Segurament, pensem en alguna cosa com «resultats», «beneficis», «rànquings», «PIB»,…

Tot just perquè som en aquest moment del cicle anual que ens porta cap a aquest exercici, per què no anem una mica més enllà i, a la nostra reflexió, hi aportem conceptes que segurament tenim molt incorporats (en teoria) i que podem exercitar molt més en la pràctica: dignitat humana, solidaritat, justícia social, sostenibilitat, transparència, democràcia?

Exactament aquests són els pilars que fonamenten el balanç del bé comú (BBC), vinculat a l’Economia del Bé Comú, una economia que ens fa replantejar la mirada sobre els criteris pels quals regir-nos en les nostres actuacions diàries en els nostres entorns habituals.

En aquests dies de balanços i de propòsits us desitgem molt bones festes i us proposem el repte d’acostar-vos a l’Economia del Bé Comú. Qui sap si (tant de bo!) serem més a sumar aquestes noves maneres de fer balanços, que ja són urgents!