Arriba el juny: final de curs i assemblea a EBC Girona. El dia 18 de juny ens vam trobar, enmig d’una onada de calor, al centre cívic Pla de Palau  (gràcies a la treva de la COVID 19) i telemàticament, onze persones. Obrim amb la salutació de rigor, i en Pere Guanter va per feina i ens fa un breu resum interpretat de la trajectòria i accions portades a terme, i detallades a la memòria provisional que s’ha enviat uns dies abans per email. Conclusió: curs moderadament expansiu del que destaca que hem entomat de nou els esforços d’obertura i confluència, i així assolit l’oportunitat i altaveu que representa la incorporació a la Coordinadora d’ONG solidàries. A continuació es tracten, voten i accepten la incorporació de la Lola Torrent a l’Equip Coordinador, arran de la retirada de la Carme Cornet, que s’ocuparà de la coordinació del següent Curs Bàsic d’EBC, i l’actualització de la tarifa de les empreses sòcies, que s’ajustarà en endavant segons nombre de treballadors, ja que adoptem el mateix escalat que la “Catalana” (ACFEBC).

La major part del temps, prop d’una hora, el dediquem al diàleg obert, que modera en Josep Ma Carbó i que a partir d’una llista de temes apuntats a l’inici, es deté en dues qüestions: 1. Com portar l’EBC als municipis gironins, en un curs amb eleccions en l’àmbit local, i 2. Introducció de l’EBC a les empreses. Aquest darrer tema va comptar amb la presència de representants de tres de les organitzacions sòcies – la Judit Xiberta d’Embotits La Selva, la Mariona Puig de Fotovol Solar i l’Albert Hereu de la Fundació Institut Català del suro- les intervencions i respostes dels quals van fer-lo més incisiu i interessant. La conclusió és que les empreses que no incorporin ètica, valors socials i sostenibilitat mediambiental al seu esdevenir no tindran cabuda en el mig termini.

Toca seguir treballant per que les entitats pugin al tren de l’EBC, i seguir teixint xarxa a les comarques de Girona entre les que creiem que aquest és un bon camí de futur per posar al centre de l’equació les persones i el planeta.  Hi reflexionarem i farem plans el proper 2 de juliol a la Terrasseta de Púbol, en la jornada que clourà oficialment el curs i aprofitarem per distendre’ns, parlar i riure junts abans del repòs (relatiu) de les vacances d’estiu.

Assemblea EBC Girona juny 2022